• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernando Alonso sloeg aanbod van Red Bull meermaals in de wind

  Fernando Alonso neemt aan het einde van het seizoen afscheid van de Formule 1.

  Red Bull strijdt volgend seizoen met Max Verstappen en Pierre Gasly om de F1-titel, maar dat blijkt het plan-B te zijn. De F1-renstal had liever Fernando Alonso als opvolger van Daniel Ricciardo gehad, maar die weigerde.

  Daniel Ricciardo verraste begin deze maand met een overstap naar Renault, Red Bull moest dus op zoek naar een vervanger. Al snel viel hun oog op Fernando Alonso, de ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij McLaren.

   

  Alonso had zijn afscheid van de Formule 1 aangekondigd, maar toch probeerde Red Bull de 37-jarige Spanjaard nog binnen te lijven. "Ik heb meerdere aanbiedingen gekregen van hen dit jaar", bekende Alonso op het circuit van Spa-Francorchamps.

   

  Maar Alonso liet zich niet meer op andere gedachten brengen: hij wil zich richten op de Triple Crown (GP Monaco, 24 uur Le Mans en 500 Mijl van Indianapolis). Red Bull richtte zijn pijlen dan maar op de 22-jarige Fransman Pierre Gasly, die dit seizoen al wat indruk maakte bij Toro Rosso.

   

  Teambaas Christian Horner probeerde de bekentenissen van Alonso nog wat te temperen. "Ik heb veel respect voor Fernando, hij is een fantastische coureur, maar overal waar hij komt heeft hij de neiging om een beetje chaos te veroorzaken. Ik weet niet of het voor ons team goed zou zijn als hij erbij zou komen. We investeren liever in jongeren dan in een rijder die aan het einde van zijn loopbaan zit."