• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert (27) verlengt voor 2 jaar bij Quick-Step Floors: "Kan hier blijven groeien"

  " "

  Yves Lampaert rijdt sinds 2015 voor het team van Patrick Lefevere.

  Belgisch kampioen Yves Lampaert en Quick-Step Floors gaan 2 jaar langer met elkaar door. "Ik voel me echt een deel van een groot gezin", verklaart een blije Lampaert de contractverlenging.

  Lampaert maakte in 2015 de overstap van Topsport Vlaanderen naar Quick-Step. Hij toonde zich snel waardevol en beleeft dit jaar zijn beste jaar als prof: hij verdedigde met succes zijn titel in Dwars door Vlaanderen en veroverde de Belgische kampioenentrui.

   

  "Bij deze ploeg heb ik het gevoel dat ik kan blijven groeien en dat is belangrijk. Ze hebben me door de jaren heen veel vertrouwen geschonken en dat betaal ik nu uit", zegt Lampaert. "Ik houd ervan hoe we de koers altijd kleuren door agressief te rijden en het de anderen moeilijk te maken."

   

  De WorldTour-ploeg looft Lampaert: "Hij is een van de pijlers van onze formatie en blijft hard werken. Hij doet het overal goed, van grote rondes tot eendagswedstrijden."

   

  Patrick Lefevere is een tevreden teammanager: "Yves werd dit jaar 27. Hij bouwde hier een mooi palmares op en bewees een teamspeler te zijn. Ik weet zeker dat hij nog mooie prestaties voor ons in petto heeft."