• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunweb trekt met Kelderman naar de Vuelta, geen Belgen in de selectie

  Wilco Kelderman

  Wilco Kelderman is een van de speerpunten van Sunweb in Spanje.

  Team Sunweb heeft zijn selectie voor de Vuelta bekendgemaakt. De Nederlanders Wilco Kelderman en Mike Teunissen zijn van de partij. De Belgen Theuns en Vervaeke horen bij de thuisblijvers. 

  Kelderman (27) brak een tijdje geleden zijn sleutelbeen en werd begin juli geopereerd. Daardoor miste de Nederlander de Tour. Hij wordt in Spanje bijgestaan door zijn landgenoot Mike Teunissen, die zijn terugkeer maakt na zijn val in de Ronde van Polen begin deze maand. De 25-jarige Nederlander brak toen zijn sleutelbeen en een wervel. 

   

  Sunweb heeft in zijn selectie geen plaats voor Belgen Edward Theuns en Louis Vervaeke. Met Martijn Tusveld is er wel nog een derde Nederlander geselecteerd. De Duitsers Geschke, Fröhlinger en Bauhaus, samen met de Australiërs Hindley en Storer maken het rijtje vol.