• home
 • video
 • pas verschenen

  Carlos Sainz kiest voor McLaren (als ploegmaat van Vandoorne?)

  Carlos Sainz staat momenteel 11e in het klassement.

  McLaren heeft al een opvolger gevonden voor Fernando Alonso. Carlos Sainz stapt over van Renault en tekent een meerjarig contract. Of de Spanjaard Stoffel Vandoorne naast zich krijgt als ploegmaat in 2019, moet het team nog communiceren.

  Fernando Alonso zet op het einde van het seizoen een punt achter zijn F1-carrière, maar McLaren heeft niet lang moeten zoeken naar een opvolger. Carlos Sainz (23) gaat de uitdaging aan (als kopman?) bij de Britse renstal.

   

  Sainz zat op de schop bij zijn team Renault, dat in 2019 voor Daniel Ricciardo van Red Bull koos. "Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière", zegt de Spanjaard. "Ik ben al van kindsbeen af fan van McLaren. Het is extra speciaal om over te nemen van Fernando Alonso, dus ik ben heel blij met deze kans. Het is een kinderdroom die uitkomt."

   

  Ook CEO Zak Brown is blij dat er toch al één zitje voor 2019 een eigenaar heeft. "Carlos brengt de perfecte mix van jeugd en ervaring. Hij begint al aan zijn vijfde seizoen, maar we denken dat hij perfect past bij McLaren."

  Ploegmaat van Vandoorne?

  Hoewel Stoffel Vandoorne nog een contract heeft bij McLaren, is het niet zeker dat onze landgenoot volgend jaar naast Carlos Sainz staat. Aanstormend talent Lando Norris staat immers ook te trappelen in de pitstraat en McLaren wil zijn jeugdproduct niet naar een concurrent zien gaan.

   

  McLaren heeft dus nog een stevige knoop door te hakken. "McLaren zal zijn volledige rijders line-up voor 2019 op het geschikte moment communiceren", luidt het.