Memorial huldigt alle medaillewinnaars van 2018

  Nafi Thiam vorig jaar op de Memorial.

  De Ivo Van Damme-Memorial eind deze maand zal alle Belgische medaillewinnaars van de voorbije maanden in de bloemetjes zetten, dus ook niet-atleten zoals judoka's, zeilers en zelfs de Rode Duivels.

  Na hun 3e plaats op het WK voetbal in Rusland kregen de Rode Duivels half juli een overweldigende ontvangst in Brussel. De hoofdstad was volgestroomd om de voetballers te bedanken voor een geslaagd kampioenschap.

   

  Intussen is er al weer heel wat water door de Belgische rivieren gestroomd en is ons land een kransje wereld- en Europese kampioenen rijker. Om ook die sporters in de bloemetjes te zetten, zet de Van Damme-Memorial zijn beste beentje voor.

   

  Zo krijgen de 19 medaillewinnaars van de Europese Kampioenschappen en Glasgow en Berlijn een mooie huldiging op vrijdagavond 31 augustus.

   

  Ook Emma Plasschaert (wereldkampioene zeilen), Europees judokampioen Tom Nikiforov en zilverenmedaillewinnaar op het EK judo Sami Chouchi zullen op een gepaste manier geëerd worden in het Koning Boudewijnstadion. Zelfs de Rode Duivels worden er nogmaals gehuldigd.

  "Eén van de hoogtepunten van de avond"

  "De Memorial heeft een traditie met het eren van topprestaties op kampioenschappen in de atletiek, maar ook in de andere olympische sporten", klinkt het in een mededeling van de organisatie.


  "Bij alle vorige gelegenheden groeiden die huldigingen telkens uit tot één van de hoogtepunten van de avond voor het publiek. Nergens kunnen de fans zoveel van onze topatleten samen voor hun neus zien passeren."

  Tweet van de organisatie: