• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Belgian Lion Axel Hervelle keert terug naar België

  Axel Hervelle

  Axel Hervelle is ook lid van de Belgian Lions, de Belgische (mannelijke) nationale basketbalploeg

  Ex-Real Madrid-speler Axel Hervelle keert na 14 jaar terug naar de Belgische hoogste basketbalcompetitie. De 35-jarige Hervelle tekende een contract van 1 jaar bij Spirou Charleroi. Hij komt over van Club Basket Bilbao uit Spanje.

  Axel Hervelle (128 caps) begon zijn profcarrière in 2000 bij RBC Verviers-Pepinster. Nadat hij al op 20-jarige leeftijd tot kapitein van de ploeg werd gebombardeerd, vond Hervelle het tijd voor een buitenlands avontuur.

   

  De Belgische reus van 2.08 meter trok de deur bij Pepinster achter zich dicht en transfereerde naar de Spaanse grootmacht Real Madrid. Daar speelde Hervelle bijna 200 wedstrijden in iets meer dan 5 seizoenen. Hij werd er ook 2 keer landskampioen (2004-2005 en 2005-2006), en won 1 maal de EuroCup (2007).

   

  In 2010 verruilde Hervelle Real Madrid uiteindelijk voor Bilbao, waar zijn contract dit seizoen afliep. Nu trekt de 35-jarige Belgische international dus opnieuw naar België, want Hervelle tekende voor 1 seizoen bij de Belgische topclub Spirou Charleroi.

  "Club 100" voor Hervelle

  Hervelle (128 caps) was 16 jaar lid van de Belgian Lions. Hij zit in de legendarische 'Club 100' van de Lions en telt na Christophe Beghin (137) en Jef Eygel (134) de derde meeste selecties bij de nationale ploeg.

   

  In november 2017 stopte hij als international om zich te focussen op zijn clubcarrière.

  Charleroi maakte het nieuws op Twitter bekend.