• home
 • video
 • pas verschenen

  Teleurgestelde Timmers mag ziekenhuis verlaten: "Ik ging voor goud"

  Pieter Timmers

  De hersenvliesontsteking van Timmers is viraal, en dus niet bacterieel.

  Pieter Timmers heeft het ziekenhuis van Antwerpen mogen verlaten, waar hij maandagavond met een hersenvliesontsteking werd opgenomen. Nader onderzoek wees uit dat het om een virale hersenvliesontsteking gaat, niet om een bacteriële variant.

  "Ik voel me sinds vandaag beter", zegt Timmers. "Ik voel me nog steeds ziek en  heb nog pijn, maar thuis kan ik in alle rust uitzieken, zonder te veel drukte om me heen. Meer dan dat kan ik nog niet kwijt."

   

  Dat Timmers zaterdag de 100m niet kon zwemmen, stond al vast. Maar coach Ronald Gaastra was vandaag nog hoopvol dat de 50m alsnog mogelijk zou zijn. Dat het om een virale, en dus niet om een bacteriële infectie gaat, is dus positief nieuws met de 50m in het achterhoofd. 

   

  "Ik weet niet hoe ik me morgen zal voelen, en dat is oké zo. Ik ben er het hart van in dat dit me net voor het vertrek naar het EK overkomen is", gaat Timmers voort. Ik ben dan ook enorm teleurgesteld dat ik de 100m niet kan zwemmen zaterdag. Een jaar lang heb ik er hard voor getraind en veel voor moeten doen en laten."

   

  "Mijn voorbereiding was goed en ik liet scherpe tijden optekenen op training. Ik ging dus voor goud. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun de voorbije dagen, ook het team van het UZA en het professionele team rond mij."