• home
 • video
 • pas verschenen

  Lecluyse over EK Glasgow: "Een finaleplaats zou echt goed zijn"

  Fanny Lecluyse

  Lecluyse hoopt op een finaleplaats in Glasgow.

  Fanny Lecluyse was in 2016 een van de Belgische zwemmers op de Spelen in Rio. Daar kon ze de verwachtingen niet inlossen. Op het EK in Glasgow hoopt de zwemster beter voor de dag te komen. "Mijn voorbereiding verliep goed, het vertrouwen is er", klinkt het.

  Op de Olympische Spelen in Rio 2016 werd Lecluyse teleurstellend 17e en 27e op respectievelijk de 200m en de 100m schoolslag. Het jaar nadien kon ze zich niet plaatsen voor het wereldkampioenschap in Boedapest. Op De Europese Kampioenschappen in Glasgow, haar 6e EK, hoopt Lecluyse alvast beter te doen.

   

  "Mijn beste Europese resultaat op de 50m is een 8e plaats, dus een finaleplaats zou echt goed zijn", vertelt Lecluyse. "Maar we beginnen met de eerste helft en dan zullen we zien. De 200m is mijn betere afstand, maar de 50m en 100m vat ik met dezelfde intentie aan. Ik vind ze alledrie even belangrijk."

   

  De Europese kampioene van 2015 in Israël kan het EK alvast met vertrouwen aanvatten. "Ik kende een goede voorbereiding en op stage in Tenerife heb ik vertrouwen opgedaan", klinkt het. "Ik ben ook heel blij dat ik me heb kunnen plaatsen voor het EK, want in juni had ik immers mijn lerarenopleiding af te ronden, met alle stages die daar bij komen kijken. Het was een vermoeiende periode, maar alles is goedgekomen en ik heb mijn diploma."

   

  Zaterdag duikt Lecluyse een eerste keer het zwembad in voor de 100m schoolslag, waarvan de finale zondag plaatsvindt. De 200m staat maandag (finale dinsdag) op het programma, de 50m op woensdag. 

  De 200m is mijn betere afstand, maar de 50m en 100m vat ik met dezelfde intentie aan. Ik vind ze alledrie even belangrijk.

  Fanny Lecluyse