• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen gefrustreerd na uitvallen: "Het is een schijtzooi"

  Een gefrustreerde Verstappen wordt van het circuit begeleid

  Verstappen haalde voor de vierde keer dit seizoen de finish niet.

  De Grote Prijs van Hongarije is een grote teleurstelling geworden voor Max Verstappen. De Nederlander van Red Bull viel vroeg in de race uit met motorproblemen. Verstappen vloekte erop los toen hij zijn bolide aan de kant moest zetten.

  Het is voorlopig niet het seizoen van Verstappen. In Hongarije haalde de Nederlander voor de vierde keer de finish niet. In Silverstone, twee races geleden, moest hij zijn wagen ook al aan de kant zetten met een technisch probleem.

  Geen topkwaliteit

  Bij Red Bull kunnen ze er niet mee lachen. Teambaas Christian Horner reageerde tijdens de race woest op motorleverancier Renault. "We betalen miljoenen voor een product dat van topkwaliteit moet zijn, maar dat is het helemaal niet."

   

  Ook Verstappen reageerde furieus. "Kan ik niet gewoon doorrijden? Het kan me geen kloten schelen dat de motor opblaast", riep hij door de radio. "Wat een grap", voegde hij er al vloekend aan toe.

  Mogelijk gridstraf

  Ook na de race moest Verstappen nog wat stoom afblazen. "Het is gewoon een schijtzooi. Het is belachelijk. Je betaalt zoveel miljoen voor een A-product en je krijgt iets wat ik maar niet zal zeggen."

   

  De problemen bij Verstappen kunnen nog een staartje krijgen. Als één van zijn motorcomponenten vervangen moet worden, komt hem dat tijdens de volgende GP, die van België, op een gridstraf te staan.