• home
 • video
 • pas verschenen

  "Van Aert had voor klassiekers beter gekozen voor Lotto-Soudal"

  Aerts was gisteren te gast in Vive le Vélo.

  Volgens Aerts paste de ploeg van Lotto Soudal beter bij het profiel van Van Aert

  In Vive le Vélo was gisteren Jochim Aerts, CEO van fietsenfabrikant Ridley, te gast. Aan het einde van het programma kwam hij met een opmerkelijke uitspraak over Wout van Aert. "Wout kreeg een voorstel van Lotto-Soudal, maar ging daar jammer genoeg niet op in. Hij koos voor LottoNL-Jumbo."

  "Ploeg zal keuzes moeten maken"

  Nu LottoNL-Jumbo zich ontpopt tot de revelatie van deze Tour, rees in Vive le Vélo de vraag op hoe de Nederlandse formatie zijn ploeg moet bouwen naar de toekomst toe. 

   

  Met Roglic en Kruijswijk beschikt het team over potentiële groterondewinnaars, met Groenewegen hebben ze een topspurter in hun rangen. Daar komt nu ook Wout Van Aert bij voor de klassiekers. "Dat gaat problemen geven. De ploeg zal keuzes moeten maken", zei André Boonen, die andere gast in Vive le Vélo gisteren.

  Rare beslissingen

  Hoewel wielertransfers pas officieel bekendgemaakt mogen worden op 1 augustus, lijkt het dus een vaststaand feit dat Van Aert richting LottoNL-Jumbo trekt. 

   

  Een spijtige zaak volgens Jochim Aerts van Ridley, de fietsen waarmee Lotto-Soudal rondrijdt. "Volgens mij moest hij voor ons kiezen, want wij hebben wel de volledige focus op dat klassiek voorjaar. Daarnaast hebben we zeker genoeg kennis in de crosswereld."

   

  Van Aert kreeg volgens Aerts een interessant voorstel van Lotto-Soudal, maar ging daar uiteindelijk niet op in. "Ik hoop voor hem dat hij de juiste keuze heeft gemaakt, want hij heeft in het verleden al meermaals rare beslissingen genomen."