• home
 • video
 • pas verschenen

  Teambaas Vandoorne: "McLaren nog jaren verwijderd van de top"

  Stoffel Vandoorne kwam de laatste vier races niet in de buurt van de punten.

  4 punten in de laatste 4 races, een motorwissel die verkeerd uitdraaide, het ontslag van teambaas Eric Boullier... Het draait vierkant bij McLaren en er is niet meteen verbetering in het vooruitzicht. "Het wordt nog een lange reis", geeft CEO Zak Brown toe.

  Met een Renault-motor in de bolide zou het na 3 jaar sukkelen met een Honda-krachtbron eindelijk beter moeten gaan voor McLaren. Althans, dat was de hoop bij de Britse renstal. Negen races ver in het seizoen is er echter nog geen greintje progressie te zien bij McLaren.

   

  In de laatste vier races kon Stoffel Vandoorne geen punten scoren, Fernando Alonso eindigde één keer in de top 10. Red Bull, dat met dezelfde krachtbron van Renault rondrijdt, kon dit seizoen al drie overwinningen boeken.

   

  Hoog tijd voor verandering, dachten ze dan ook bij McLaren. Teambaas Eric Boullier kreeg de rekening gepresenteerd voor de slechte resultaten en stapte op.  McLaren, dat geen race meer heeft gewonnen sinds 2012, wil nu op zoek naar betere resultaten.

  "Nog twee of tien jaar, ik weet het niet"

  Zak Brown, CEO van McLaren, beseft dat McLaren dit jaar niet op een overwinning of podiumplaats moet hopen. "We hebben het nu al enkele jaren moeilijk", zegt hij voor de start van de GP van Engeland. 

   

  "Ik denk dat we nog jaren verwijderd zijn van een terugkeer naar de top. Ik weet niet of het twee jaar of tien jaar zal zijn, maar ik denk ergens ertussen. We moeten eerlijk zijn: er wacht ons nog een lange reis."