• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin verliest met Kelderman een belangrijke knecht voor de Tour

  Wilco Kelderman

  Kelderman verschijnt niet aan de start van de Tour.

  Domper voor Team Sunweb en Wilco Kelderman: de Nederlander zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de Ronde van Frankrijk. Hij kwam gisteren ongelukkig ten val tijdens de strijd om de Nederlandse kampioenentrui. "Zijn vervanger zal kortelings worden bekendgemaakt", meldt Sunweb.

  Gisteren werd in Nederland gestreden om de nationale titel, die Mathieu van der Poel met glans veroverde. Minder goed verging het Wilco Kelderman. De Nederlandse klimmer kwam ten val en werd geraakt aan zijn rechtersleutelbeen. 

   

  "Het spijt ons te moeten meedelen dat Wilco Kelderman niet fit zal zijn om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk", meldt Team Sunweb op Twitter. "Zijn rechterschouder werd opnieuw geraakt. Wie Kelderman vervangt, zal kortelings worden bekendgemaakt, samen met de rest van het team."

   

  Een serieuze tegenslag dus voor Kelderman, maar ook voor Tom Dumoulin, die zo een belangrijke knecht ziet uitvallen.

  Tweet Sunweb: