• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-record voor Mascherano: tegen Frankrijk krijgt hij zijn 7e gele kaart

  Xavier Mascherano schrijft een weinig flatterend record op zijn naam.

  Xavier Mascherano schrijft een weinig flatterend record op zijn naam.

  Ondanks de uitschakeling van Argentinië houdt Javier Mascherano toch een record over aan het WK in Rusland. De verdedigende middenvelder van de Chinese club China Fortuna heeft in zijn laatste wedstrijd tegen Frankrijk zijn 7e gele kaart gekregen op een WK. Een record.

  Javier Mascherano is met de Argentijnse selectie al sinds 2006 op elk WK aanwezig. Al vanaf zijn eerste wereldkampioenschap kon de nu 34-jarige ex-speler van Barcelona speelminuten sprokkelen.

   

  In zijn eerste WK-wedstrijd (2006) tegen Ivoorkust (die Argentinië met 2-1 won), kreeg Mascherano nog geen geel karton, en ook in de 2e poulematch werd hij nog wat gespaard. Op speeldag 3 was het voor de Argentijn dan toch eindelijk raak, na 90 minuten kreeg hij voor het eerst op een WK een geel karton onder de neus geduwd.

   

  Argentinië haalde op dat wereldkampioenschap de kwartfinales, net zoals in 2010, waar Messi en co met 4-0 klop kregen van Duitsland. In 2014 haalde Argentinië dan weer de finale, maar ook nu verloor het tegen Duitsland (1-0). Op dit wereldkampioenschap raakten Messi en Mascherano dan weer niet verder dan de 1/8e finales.

   

  Die vroege uitschakeling ten spijt kreeg Mascherano dus een voldoende aantal matchen, 21 om precies te zijn, om een record te pakken. Met zijn 7 gele kaarten overtreft hij de verdediger Cafu, die met Brazilië wereldkampioen werd in 1994 en 2002. Cafu had voor zijn 6 gele kaarten 20 matchen nodig.

  "Cafu" in actie op het WK in Frankrijk in 1998.

  "Cafu" in actie op het WK in Frankrijk in 1998.

  Mascherano zet meteen ook punt achter carrière als international

  In een interview na de wedstrijd tegen Frankrijk gaf Mascherano ook meteen aan te stoppen bij de Argentijnse nationale ploeg. "Het moment is daar om afscheid te nemen", vertelde de geëmotioneerde middenvelder.

   

  "Het is nu gedaan. We hebben alles gegeven, tot het einde. Vanaf nu ben ik enkel nog maar een fan van Argentinië."

   

  Mascherano speelde zo'n 143 wedstrijden voor Argentinië, waarmee hij  het record evenaart van Javier Zanetti.