• home
 • video
 • pas verschenen

  Collin Martin eerste speler die uit de kast komt in MLS

  De Amerikaanse profvoetballer Collin Martins (23) is naar aanleiding van de Pride Night van zijn ploeg Minnesota United FC uit de kast gekomen. Hij is zo de eerste speler, actief in de MLS, die zich out als homoseksueel. Hij moedigt andere sporters aan om zijn voorbeeld te volgen.

  "Het is een belangrijke avond voor mij", schreef Martin op Twitter in aanloop naar de Pride Night. "Ik ga bekendmaken dat ik een openlijk homoseksuele speler ben in de Major Soccer League."

   

  "Mijn familie en vrienden weten dit al langer, net als mijn ploegmaats. Ik heb alleen nog maar vriendelijke en aanvaardende reacties gekregen en dat maakte mijn beslissing om uit de kast te komen alleen maar gemakkelijker."

   

  "Ik wil andere professionele sporters aanmoedigen om te vertrouwen dat de sport hen met open armen zal ontvangen. Ik ben trots dat ik nu kan spelen als een openlijk homoseksuele voetballer."

  Collin Martin schrijft geschiedenis in MLS

  Collin Martin is de eerste speler, actief in de MLS, die uit de kast komt in de Verenigde Staten. Robbie Rogers ging hem voor bij LA Galaxy, maar hij had zich al geout toen hij nog in Engeland speelde.

   

  In de NFL, de American football-competitie, hebben zich al zeven profspelers in de geschiedenis geout als homoseksueel. Ryan O'Callghan was in 2006 de laatste NFL-speler die uit de kast kwam.