Ga naar de inhoud

WK-leider Herlings viert dit weekend comeback na sleutelbeenbreuk

Herlings zag zijn bonus gevoelig slinken in de WK-stand.

De Nederlander Jeffrey Herlings is hersteld van een sleutelbeenbreuk, die hij 2 weken geleden opliep op training. In de Grote Prijs van Indonesië zal de WK-leider dit weekend weer van de partij zijn. 

Herlings: "Ik zal leidersplaats kwijtraken aan Cairoli"

De 23-jarige Jeffrey Herlings won dit seizoen al 8 van de 11 Grote Prijzen. Vorige week miste de Nederlander de  GP van Lombardije door een sleutelbeenbreuk, waardoor hij zijn voorsprong op Cairoli in het WK-klassement zag slinken van 62 tot 12 punten.

 

De drievoudige wereldkampioen kan dit weekend opnieuw zijn leidersplaats verdedigen, al geeft Herlings aan vooral de schade te willen beperken."Het is niet realistisch om daar te winnen", zegt de WK-leider aan de NOS. "Ik zal de leiding in het klassement waarschijnlijk wel kwijtraken."

 

Op 8 juli staat al de Grote Prijs van Azië op het programma, waar Herlings ook nog niet verwacht mee te spelen voor de knikkers.. "Daarna heb ik nog zeven wedstrijden om terug te vechten."