• home
 • video
 • pas verschenen

  Petr Vakoc (Quick-Step Floors) weer op de fiets: "Hier keek ik naar uit"

  De Tsjechische wielrenner staat hierdoor al het hele seizoen aan de kant.

  Vakoc (foto midden) werd in januari aangereden op training.

  Petr Vakoc werkt stapje per stapje aan zijn revalidatie. De Tsjechische wielrenner van Quick-Step Floors raakte eind januari betrokken bij een aanrijding op training, waardoor hij het hele seizoen al aan de kant staat. In een video laat hij zien welke stappen hij intussen heeft gezet.

  Vakoc trainde in het begin van het nieuwe seizoen met zijn ploegmakkers Laurens De Plus en Bob Jungels in Zuid-Afrika. Die laatste kwam er zonder kleerscheuren vanaf, De Plus werd met schaafwonden en kneuzingen afgevoerd, Vakoc brak een aantal rugwervels.

  Bijna een half jaar later werkt Vakoc in Praag nog steeds aan zijn revalidatie. "Ik mag eindelijk terug de fiets op", laat een blije Vakoc weten in een filmpje op Twitter. "Hier keek ik al die tijd enorm naar uit. Ik ben terug bezig met wat ik zo graag doe."