• home
 • video
 • pas verschenen

  Trost opnieuw op de bank in Lierse: "Dit is een beetje thuiskomen"

  René Trost.

  In het seizoen 2005-2006 was Trost ook al trainer van Lierse.

  René Trost wordt de eerste trainer van Lierse Kempenzonen, een van de opvolgers van Lierse. De Nederlander was in het verleden ook al eens aan de slag bij de club. Nico Van Kerckhoven wordt zijn rechterhand.

  Trost, die in het seizoen 2005-2006 als eens coach was bij Lierse, tekende vandaag een contract van twee seizoenen. "Dit is terug een beetje thuiskomen", vertelde de Nederlander bij zijn aanstelling. 

  "Lierse terugbrengen waar het hoort te staan"

  "Ik was echt aangedaan toen ik vernam dat Lierse plots failliet werd verklaard. Toen ik hoorde over de heropbouw van de club, wekte dat mijn interesse. Ik had weer enorm veel zin om als trainer aan de slag te gaan."

  "Ik geloof in dit nieuwe verhaal. Samen met Nico Van Kerckhoven wil ik hier iets zeer moois opzetten. We willen ervoor zorgen dat het nieuwe Lierse terug staat waar het hoort te staan, in de hoogste afdeling. Een club met zo'n rijke geschiedenis hoort daar zonder meer thuis."

  "Samen nieuw verhaal schrijven"

  Trost krijgt dus Van Kerckhoven aan zijn zijde. De T2 was van 1988 tot 1998 nog als speler actief bij Lierse. "Toen de club failliet werd verklaard, was ik er echt slecht van. Een periode van ongeloof maakte zich meester over mij. Ik zat zelfs in de put."

   

  "Maar daar geraken we nu stilaan uit", vervolgt Van Kerckhoven. "Men is hier een nieuw verhaal aan het schrijven en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken. Samen met René Trost gaan we de nieuwe club sportief alvast een boost geven."

  Enkele foto's van de aanstelling van Trost:

  Trost en Van Kerckhoven

  Trost en Van Kerckhoven broederlijk naast elkaar.