• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Bull-wagens brullen vanaf volgend seizoen met Honda-motoren

  Red Bull

  De Red Bull-bolides reden dit jaar met motoren van Renault.

  Red Bull gaat volgend seizoen in zee met Honda. Het formule 1-team bereikte een akkoord met de Japanse motorleverancier en maakt een einde aan de samenwerking met Renault.

  Beide partijen tekenden een overeenkomst tot eind 2020. Honda voorziet dit seizoen ook al de motoren van Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull.

   

  "Deze overeenkomst met Honda is het begin van een nieuwe fase van Red Bull, waarin we niet alleen voor GP-zeges willen strijden, maar voor de wereldtitel", liet teambaas Christian Horner op de website van het team noteren.

   

  "Honda heeft indruk op ons gemaakt met haar toewijding tot de F1 en haar snelle vooruitgang dat het boekte bij Toro Rosso. Hun ambitie past bij de onze. We kijken er naar uit om samen voor de hoogste prijzen te gaan."

   

  Red Bull-rijders Daniel Ricciardo en Max Verstappen rijden dit seizoen nog uit met Renault-motoren. De krachtbronnen van de Franse autoconstructeur worden een gebrekkige betrouwbaarheid verweten, waardoor de samenwerking op de klippen loopt. Bovendien zouden de motoren niet de gewenste snelheid halen om te kunnen wedijveren met Mercedes of Ferarri.

  De deal met Honda is redelijk opmerkelijk te noemen.  Het McLaren-team van Stoffel Vandoorne werkte de voorbije jaren namelijk samen met Honda, maar dat werd allesbehalve een succes.