• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Slecht in de Dauphiné, hopelijk in topconditie in de Tour"

  Thomas De Gendt testte benen al in de Dauphiné.

  Thomas De Gendt testte benen al in de Dauphiné.

  De Dauphiné is voorlopig nog geen hoogvlieger voor Thomas De Gendt (Lotto-Soudal). "Parijs is nog 8 weken van hier", zegt De Gendt. "Ik kan meer winnen door mee te gaan in de vlucht, maar ik zal er dit jaar meer de etappes uitkiezen."

  De Gendt: "Vorig jaar superbenen in Dauphiné"

  Thomas De Gendt rijdt de Dauphiné met 1 doel in zijn hoofd: de Tour de France. "Na de Ronde van Romandië ben ik 1 week van mijn fiets gebleven en 3 weken op hoogtetage geweest", zegt De Gendt. "De Dauphiné is mijn 1e koers sindsdien."

   

  "Ofwel zou ik hier met superbenen staan zoals vorig jaar, ofwel met minder goede benen zoals nu. Jelle Wallays zei: “Parijs is nog 8 weken van hier.” Het is nog een heel eind tot het einde van de Tour. "

   

  "Woensdag vertrek ik weer op hoogtestage naar Italië, om de Stelvio nog eens op te
  rijden. Ik blijf daar een week, ik kom terug voor het BK tijdrijden en het BK op de weg."

  "Ritzege mooier dan Superstrijdlust"

  Hoe zal De Gendt de Tour aanpakken? "Zoals altijd elk jaar zal ik veel in de aanval trekken. Maar dit jaar zal ik niet iedere dag proberen mee te zitten, ik wil er meer mijn etappes uitkiezen."

   

  "Alles hangt af van de eerste week. Als Greipel snel een rit kan winnen, dan valt er al veel stress van ons af. "

   

  Vorig jaar greep De Gendt naast de prijs van de Superstrijdlust in de Tour. "Na 3 dagen was ik dat al vergeten", zegt De Gendt. "Een ritzege is een veel mooiere prijs."

   

  "In de vorige Tour had ik dikwijls de benen niet meer om mijn medevluchters te kunnen volgen in de laatste 30 km, hopelijk is dat dit jaar anders. Vorig jaar was ik tegen de verwachtingen in heel goed in de Dauphiné. En tegen de Tour voelde ik dat die waardes al een beetje afgebot waren. Nu proberen we dat om te draaien: slecht zijn in de Dauphiné en in topconditie zijn in de Tour."

  "Ploeg terugbetalen met overwinningen"

  De Gendt won dit seizoen al etappes in Romandië en Catalonië. Wat is zijn succesrecept? “Een goede conditie hebben en een goed gevoel. En de voorbije jaren heb ik ook al veel ervaring opgedaan."

   

  "Je komt dan in situaties waarin je weet wat er ongeveer zal gebeuren. En ik heb die
  situaties al 2 keer winnend kunnen afsluiten dit seizoen. Voor hetzelfde geld werd ik 2 keer teruggepakt. "

   

  De Gendt kreeg ook een contracverlenging bij Lotto-Soudal. “Dat is belangrijk. Ik had wel nog een contract voor volgend jaar, maar je weet nooit in welke situatie je volgend jaar terechtkomt. Ik heb het al meegemaakt dat mijn ploeg ermee ophield (Vacansoleil) of dat mijn contract niet verlengd werd."

   

  "Ik wou nu liever al wat zekerheid hebben en een jaar extra erbij hebben in mijn contract. Nu wil ik de ploeg terugbetalen in overwinningen."