• home
 • video
 • pas verschenen

  Gisteren nog in het roze gehuld, nu staat Yates al op 1u15'

  Van roze leider tot blauwe lijder: Simon Yates.

  De laatste 2 bergritten in de Giro hebben voor aardverschuivingen gezorgd in de top 10. Ex-roze trui Simon Yates, Rohan Dennis en Thibaut Pinot verloren vandaag alleen al meer dan 45 minuten.
  Renners uit top 10 die bolwassing kregen
   Klassement na rit 18Klassement na rit 20
  Simon Yates (GBr)1e22e op 1u15'11"
  Thibaut Pinot (Fra)5e op 4'24"16e op 43'46"
  Rohan Dennis (Aus)7e op 5'09"17e op 56'07"

  Pinot, Dennis en Yates klimmen in het zog van sprinters

  We keren terug naar gisterenochtend, naar de start van de rit over de Finestre. Simon Yates leek op weg naar zijn eerste eindzege in een grote ronde. Thibaut Pinot was nog in strijd voor een podiumplek. En Rohan Dennis zat op schema voor zijn eerste top 10-plaats in een grote ronde.

  1 dag later staat dat trio plots op een monstergat van roze trui Chris Froome. Simon Yates verloor vandaag en gisteren samen meer dan 1 uur en 18 minuten. Vandaag hield de ex-rozetruidrager maar 7 renners achter zich. Yates kwam binnen op 45'32", in het gezelschap van de sprinters.

  Ook in de groep van Yates: Thibaut Pinot en Rohan Dennis. De Fransman tuimelt na zijn martelgang van de 3e naar de 16e plaats in het klassement. Dennis beëindigt de Giro op bijna een uur van Froome.

  Aru staakte de strijd. En hoe is het Esteban Chaves nog vergaan de voorbije dagen? De Colombiaan verloor in de laatste 2 bergritten bijna anderhalf uur en staat nu 73e op 3u21'31" van Froome. Om u maar een gedacht te geven hoe zwaar de Giro er heeft ingehakt bij de kopmannen.

  Pinot beleefde vandaag een martelgang