• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler is voor het eerst na Anderlecht weer coach: bij Al Shabab

  Weiler kreeg begin dit seizoen heel wat kritiek bij Anderlecht.

  De Saudische topclub Al Shabab heeft bekendgemaakt dat René Weiler (44) vanaf volgend seizoen haar nieuwe coach is. De Zwitser nam in september afscheid van Anderlecht, waarmee hij enkele maanden eerder nochtans kampioen geworden was.

  België leerde Weiler kennen als een eigenzinnige gentleman, toen hij in 2016 naar Anderlecht kwam als opvolger van de ontslagen Besnik Hasi. Toenmalig manager Herman Van Holsbeeck vond de verrassende naam bij de Duitse tweedeklasser Nürnberg. Daarvoor was hij in Zwitserland aan de slag bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau.

   

  Het huwelijk van Anderlecht en Weiler ging met ups en downs. De Zwitser kreeg kritiek voor zijn soms vreemde keuzes, maar die leverden de Belgische recordkampioen wel een 34e titel op.

   

  In het begin van het pas afgelopen seizoen was het spelniveau evenwel niet over naar huis te schrijven. De kritiek groeide, ook vanuit de supporters. Daarop gingen de 2 partijen uit elkaar, nam Nicolas Frutos even over en kwam Hein Vanhaezebrouck.

  Preud'homme bezorgde Al Shabab laatste titel

  Weiler keek het even aan en gaat nu pas akkoord met een nieuw avontuur. Al Shabab is de ex-club van Michel Preud'homme en Emilio Ferrera. Vorig seizoen eindigde de Saudische club uit Riyad 10e. Al Shabab telt 6 landstitels, de laatste dateert van 2012 onder Preud'homme.