• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel viert ook in Bahrein, Vandoorne wordt 8e na rampzalige start

  Sebastian Vettel (Ferrari) heeft na de 1e ook de 2e Grote Prijs van het seizoen gewonnen. De Duitser hield in Bahrein nipt Bottas achter zich. Stoffel Vandoorne startte barslecht, maar werd nog 8e net achter zijn ploegmaat Alonso. De 2 Red Bulls vielen vroeg uit, Kimi Räikkönen moest opgeven na een incident in de pits.

  Vettel van start tot finish

  Stoffel Vandoorne wist vooraf dat tactiek en de banden een cruciale rol spelen in Bahrein. En zo geschiedde. Vettel koos voor 1 stop, waarbij hij zachte banden liet steken. Bottas en Hamilton kwamen ook 1 keer binnen en kozen voor hardere nieuwe mediums.

   

  Vettel reed van start tot finish aan de leiding. Hij verzilverde zijn poleposition. In de laatste ronden moest de Duitser met tot op de draad versleten banden tot het uiterste gaan om Bottas af te houden, maar dat deed hij met brio. De Fin kon maar 1 keer zijn DRS gebruiken.

  Drama voor Red Bull én Ferrari

  De race was nog geen 5 ronden oud of Red Bull had geen auto meer in de wedstrijd. Ricciardo viel meteen na de start zonder power en moest opgeven. Verstappen had bij de start contact gemaakt met Hamilton. Met een lekke band dook de Nederlander de pits in, een paar ronden later stond ook hij langs de kant.

   

  Bij Ferrari was er niet alleen vreugde, maar ook verdriet. Bij de 2e pitsstop van Räikkönen, die volop meedeed voor het podium, liep het mis: de Fin vertrok zonder dat hij groen licht had gekregen en reed daarbij een mecanicien zwaar aan. De man liep een zware beenblessure op, kreeg snel medische hulp en werd naar het ziekenhuis gebracht. Achteraf bleek dat nog niet alle banden gewisseld waren.

  Alonso en Vandoorne bezorgen McLaren punten

  Fernando Alonso maakte de beste start: hij won 5 plaatsen, van 13 naar 8. Vandoorne daarentegen was het slechtst weg: van 14 naar de 20e en laatste plaats bij de eerste bocht. Het was niet meteen duidelijk wat daar misging.

   

  Onze landgenoot liet het hoofd niet hangen en begon aan een inhaalrace. Alonso was met zijn mediumbanden sneller dan Vandoorne, waarop die bij zijn 2e pitsstop ook voor mediumbanden ging. Daarmee kon hij nog oprukken naar de 8e plaats, net achter Alonso.

   

  Vandoorne kreeg lof van de ingenieurs in de pit: "Goed gedaan. Gezien onze kwalificaties en waar we waren na 1 ronde in deze wedstrijd. Geweldig gereden, geweldig ingehaald en geweldig gemanaged."

    RIJDER TEAM TIJD
  1. Sebastian Vettel (Dui)  Ferrari   
  2. Valtteri Bottas (Fin)  Mercedes  op 0"699 
  3. Lewis Hamilton (GBr)  Mercedes  6"512 
  4. Pierre Gasly (Fra)  Toro Rosso   1'02"235 
  5. Kevin Magnussen (Den) Haas 1'15"046
  6. Nico Hulkenberg (Dui) Renault 1'39"024
  7. Fernando Alonso (Spa) McLaren 1 ronde
  8. Stoffel Vandoorne McLaren "
  9. Marcus Ericsson (Zwe) Sauber "
  10. Esteban Ocon (Fra) Force India "
  11. Carlos Sainz (Spa) Renault "
  12. Sergio Perez (Mex) Force India "
  13. Brendon Hartley (NZe) Toro Rosso "
  14. Charles Leclerc (Mon) Sauber "
  15. Romain Grosjean (Fra) Haas "
  16. Lance Stroll (Can) Williams "
  17. Sergej Sirotkin (Rus) Williams "
  18. Kimi Raikkonen (Fin) Ferrari DNF
  19. Max Verstappen (Ned) Red Bull DNF
  20. Daniel Ricciardo (Aus) Red Bull DNF