• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasselt-trainer: "Nu hebben we een stapje voor"

  Hasselt kan morgen op het veld van Bocholt de titel veroveren.

  Morgenavond spelen Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt hun tweede finale van de play-offs. Bij winst op het veld van Bocholt is Hasselt voor de veertiende keer landskampioen. "In vergelijking met vorige week verwacht ik een veel stugger Bocholt", zegt Hasselt-coach Douven.

  "Het zal van de details afhangen"

  Vorig weekend won Hasselt op overtuigende wijze de eerste finale. "Zaterdag wordt het een compleet andere wedstrijd", zegt Korneel Douven, trainer van Hasselt. "In vergelijking met vorige week verwacht ik een veel stugger Bocholt. Wij gaan proberen om met dezelfde ingesteldheid, agressiviteit en focus als vorig weekend aan de match te beginnen. Het zal van de details afhangen."

  Bij winst van Bocholt volgt er volgende week een beslissende wedstrijd. "Als er nog een derde match komt, denk ik dat de winstkansen van Bocholt stijgen. Nu denk ik dat wij een stapje voor hebben", beweert Douven.

  "Thuis kunnen we altijd iets meer"

  Bart Lenders, de coach van Bocholt, wil zaterdag focus bij zijn spelers zien. "Zaterdag moeten we vanaf het begin van de wedstrijd de juiste mentaliteit tonen. Begin deze week hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besproken wat er mis was. De spelers beseften dat het vorige week absoluut niet goed was."

  "Thuis kunnen we natuurlijk altijd iets meer. De steun van de fans is bijzonder groot. We hebben dit jaar thuis twee keer vlot gewonnen van Hasselt. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg. We moeten twee keer een optimale prestatie leveren en dan zal die titel voor ons zijn."