• home
 • video
 • pas verschenen

  Handbalbond kiest met Calbry opnieuw voor Franse bondscoach

  Arnaud Calbry blijft assistent en sportief directeur in Duinkerke.

  De Fransman Arnaud Calbry (43) is de nieuwe bondscoach van de Belgische handbalmannen. Hij volgt zijn landgenoot Yérime Sylla op, die begin dit jaar na de gemiste barragematchen voor het WK 2019, zijn ontslag aanbood. Calbry werd als speler wereldkampioen met Frankrijk.

  De Belgische handbalbond (KBHB) maakte het nieuws vandaag bekend. Arnaud Calbry zal zijn job als bondscoach combineren met die van sportief directeur en assistent-coach van de Franse eersteklasser Duinkerke.

   

  "Met Calbry verwelkomen we een talentvolle trainer, met internationale ervaring als speler én coach", legt KBHB-voorzitter Piet Moons uit. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om de Red Wolves naar een hoger niveau te brengen."

   

  "Als ervaren sportief directeur zal Calbry ook mee de lijnen helpen uit te zetten voor alle jeugdselecties richting een deelname aan het EK 2022. Een EK dat hopelijk in eigen land, in Antwerpen, wordt georganiseerd."

  Wereldkampioen in 2002

  Calbry speelde sinds 1992 voor Falaise, Duinkerke, Portland San Antonio (Spa), weer Duinkerke en Valenciennes. Van 2002 tot 2004 was hij ook international. Hij verzamelde 19 caps en was in 2002 lid van de Franse ploeg die het WK won.

   

  Na zijn spelerscarrière ging hij als trainer en technisch coördinator van het opleidingscentrum van Duinkerke aan de slag. Sinds 2011 is hij assistent-trainer van Duinkerke, in 2013 nam hij daarbij ook de functie van sportief directeur op.

   

  De eerste officiële wedstrijd van Calbry wordt de EK-kwalificatiematch eind oktober in en tegen Servië.