Ga naar de inhoud

meest recent

Bouhanni schudt zware smak van zich af en spurt naar zege in Zwevegem

 zo 20 mei 2018 16:58
Bouhanni moet zijn selectie voor de Tour afdwingen.
Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft de GP Marcel Kint gewonnen. De Fransman ging op 45 kilometer van de finish nog tegen het asfalt, maar sprintte uiteindelijk toch onbedreigd naar de zege.

Nacer Bouhanni begon als torenhoge favoriet aan de GP Marcel KInt, sinds dit seizoen 1.1. De koers in de straten van Zwevegem was een lange aanloop naar de onvermijdelijke massasprint.

 

Op 45 kilometer van de finish was er wel even opschudding. Bouhanni ging stevig tegen de vlakte. Bij Cofidis was het plots alle hens aan dek om de kopman weer vooraan te krijgen. Het werd een succesvolle missie en in de finale kon de ploeg zich weer concentreren op het mennen van het peloton.

 

In de massasprint stond er geen maat op Bouhanni. De Fransman wint 10 dagen na zijn zege in de Vierdaagse van Duinkerke dus opnieuw. Hij hoopt dat die zeges voldoende zullen zijn om zijn team te overtuigen hem een plekje te geven in de Tour-selectie.

Op 45 kilometer van de streep zag het er niet zo goed uit voor Bouhanni:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top 10:

1. Nacer Bouhanni (Fra)
2. Cees Bol (Ned)
3. Dries De Bondt
4. Edward Planckaert
5. Tim Merlier
6. Jan Willem van Schip (Ned)
7. Jelle Mannaerts
8. Jens Adams
9. Alexander Krieger (Dui)
10. Kenneth Van Rooy