• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse krijgt geen nieuw uitstel van BAS, "1B volgend seizoen lijkt utopie"

  Lierse kwam met een delegatie van Wadi Degla uitleg geven aan het BAS.

  0 / 0

  Lierse kwam met een delegatie van Wadi Degla uitleg geven aan het BAS.

  Lierse heeft zich vanavond komen verdedigen voor het BAS. De club vroeg een 2e keer uitstel, maar daar ging het Arbitragehof niet op in. Later beslist het BAS of Lierse alsnog een licentie krijgt voor 1e klasse B. Anders wacht de amateurliga en mogelijk ook het faillissement.

  Samen met een vertegenwoordiger van Wadi Degla kwam CEO Jan Van Elst het (onvolledige) dossier van Lierse bespreken op het BAS. Van de nieuwe overnemer David Nakhid was geen spoor, mogelijk voorgoed.

  Omdat Lierse niet de financiële garanties kon voorleggen die het BAS gevraagd had om een licentie te kunnen geven, lijkt de kans erg klein dat het een positieve beslissing van het Arbitragehof wordt. Het BAS zal voor 10 mei een uitspraak doen.

  "De kans dat we volgend seizoen in 1B zullen spelen, is nagenoeg onbestaand", beseft Van Elst. Lierse zal het seizoen wel gewoon uitdoen. De match op Moeskroen van morgen gaat dus gewoon door.

  En nu?

  Over hoe het nu verder moet met het stamnummer 30, wil de club pas later communiceren. Mocht Lierse erin slagen zijn bondsschulden af te betalen, mag het met het origineel stamnummer in de tweede amateurklasse starten.

  Als dat niet lukt, kan Lierse onder een andere naam en met een nieuw stamnummer helemaal opnieuw in vierde provinciale beginnen, of fuseren met een andere club, die dan wel binnen een straal van 30 kilometer van Lier moet liggen.

  De fusieclub zou dan spelen in de reeks van de club waarmee Lierse samensmelt. Het supporterscollectief "Lierse voor Altijd" voerde eerder al gesprekken met Nijlen (3e amateurs B) en Oosterzonen (1e amateurs).

  "We zijn afhankelijk wat onze aandeelhouder nu beslist te doen", zegt Jan Van Elst. "De reglementen zijn complex, we moeten het eerst allemaal bekijken. Maar ik vrees dat dit boven ons hoofd beslist zal worden."

  Als Lierse inderdaad geen licentie krijgt, is dat goed nieuws voor Tubeke. De club die op de laatste plaats eindigde in 1B ontloopt zo de degradatie naar de amateurklasse.

  "Nakhid een bedrieger? Ik wil niet met slijk gooien"

  De overname door David Nakhid lijkt door deze nieuwe episode helemaal van de baan. Wat is er uiteindelijk foutgelopen?

  "Ik kan daar niet over uitweiden, maar bepaalde tijdstippen moesten gerespecteerd worden en dat is niet gebeurd. Daarom kwam er een kink in de kabel", zegt Jan Van Elst. "Dat is allemaal boven de hoofden van de mensen binnen de club gebeurd."

  Door sommige Lierse-volgers wordt Nakhid onomwonden een oplichter genoemd. "Ik ga nu niet met slijk gooien. Soms springen deals nu eenmaal af. Helaas zijn wij nu de partij die dit meemaken."

  "Het is jammer, want we hebben hierdoor de gesprekken met andere kandidaat-overnemers opzijgezet. Wadi Degla dacht dat Nakhid de ideale overnemer was."