• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur voor Phoenix: Serviër Kokoskov is 1e NBA-coach die niet van Noord-Amerika is

  De Serviër Igor Kokoskov won het EK 2017 met Slovenië.

  De Serviër Igor Kokoskov wordt de eerste hoofdcoach in de NBA die niet in Noord-Amerika geboren is. Phoenix neemt de assistent van Utah na het seizoen over. De 46-jarige Kokoskov is al 18 jaar werkzaam als NBA-assistent. In 2017 werd hij als bondscoach van Slovenië Europees kampioen.

  De Phoenix Suns kondigden hun nieuwe coach voor volgend seizoen gisteren aan: "Igor is zijn hele basketbalcarrière een pionier geweest, hij brengt een massa toptrainerservaring naar onze club."

  "Hij was een van de eerste niet in Amerika geboren assistenten in de NCAA en NBA en zijn meest recente opdracht als hoofdcoach bij het Sloveense team rondde hij af met de Europese titel in 2017."

  "Bij zijn ploegen stonden altijd de ontwikkeling van de speler, een creatieve spelstijl en successen centraal."

  De 46-jarige Kokoskov neemt het T1-schap over van Jay Triano, die na 3 wedstrijden van het lopende seizoen het roer overnam van Earl Watson. Kokoskov was als T2 actief bij Utah, Orlando, Cleveland, Detroit en LA Clippers.

  Phoenix nam sinds 2010 niet meer deel aan de play-offs en heeft 3 desastreuze jaren achter de rug met maar 21 zeges in 82 duels dit seizoen.

  Spelers wensen Kokoskov geluk: