• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "3 dagen nodig gehad om te herstellen van de Ronde"

  0 / 0
  Greg Van Avermaet verdedigt zondag zijn kassei in Parijs-Roubaix. "Ik voel me redelijk goed. Of ik gefrustreerd ben door de zeges van Quick-Step? Niet echt, neen", zegt de BMC-Belg.

  "De Ronde heeft er toch wel ingehakt"

  Sporza had vanochtend vroeg een gesprek met Van Avermaet. De logische eerste vraag: hoe voelt de BMC'er zich? "Het heeft 2 à 3 dagen geduurd voor ik hersteld was van de Ronde van Vlaanderen. Die heeft er toch wel ingehakt, onder meer door de regen. Maar nu voel ik me weer vrij goed."

  Van Avermaet aast op een monument in 2018. "Naarmate de wedstrijden verstrijken en ik niet gewonnen heb, schieten er alsmaar minder kansen over. Maar er komen er nog", zegt hij.

  "Te beginnen zondag met Roubaix en aangezien ik bijvoorbeeld ook de Amstel Gold Race nog rijd, heb ik daar ook nog een kans."

  "Ik ben tot nu vrij tevreden over mijn voorjaar. De mensen verwachten uiteraard overwinningen, zoals in 2017, maar het is niet simpel om vorig jaar te herhalen."

  "We moeten de samenwerking zoeken"

  Waarom slaan de favorieten de handen niet elkaar tegen het oppermachtige Quick-Step-blok? Bijvoorbeeld vorig weekend in de Ronde van Vlaanderen. 

  Van Avermaet: "Er zaten er afgelopen zondag veel op hun limiet. Oliver Naesen bijvoorbeeld na een zware inhaalrace. Jasper Stuyven ook, denk ik. Ik heb wel geprobeerd om de boel draaiende te houden en naar Terpstra toe te rijden, maar het was niet genoeg."

  "Anderzijds moet je ook durven te zeggen dat Terpstra indrukwekkend was. Hij was de sterkste. Hoe hij die inspanning volgehouden heeft, dat was knap. Het is wel zo dat we de samenwerking moeten zoeken en vol moeten doorrijden als we op achtervolgen aangewezen zijn. Dat moeten we zeker ook zondag proberen te doen."

  "We mogen zeker niet opgeven"

  Is de dominantie van Quick-Step niet frustrerend? "Niet echt, neen. Het is hun verdienste dat ze winnen. Vorig jaar heb ik veel gewonnen en vond ik dat ook maar normaal. Nu zitten zij in die positie. We mogen zeker niet opgeven, want wij kunnen ook nog altijd winnen. Te beginnen zondag in Roubaix."

  Voelt Van Avermaet meer druk als "titelverdediger"? "Ik ervaar in Roubaix nooit de druk als voor de Ronde van Vlaanderen. De Ronde wil ik écht winnen, in Roubaix voel ik me nooit de grote favoriet. In dit soort wedstrijden is dat misschien wel een voordeel."

  Christophe Vandegoor bij Van Avermaet: