• home
 • video
 • pas verschenen

  McGregor aangeklaagd na herrie schoppen op persmoment UFC

  McGregor ging over de rooie in New York.

  Een cursus zelfbeheersing, het zou Conor McGregor geen kwaad doen. De Ierse kooivechter ging in New York helemaal door het lint na een persmoment van de UFC, de grootste Mixed Martail Arts-organisatie ter wereld. McGregor verschijnt vrijdag voor de rechter.

  McGregor heeft zich dus nog maar eens van z'n kleinste kant laten zien. De Ier dook gisteren met zijn entourage ongenodigd op in het Barclays Center in Brooklyn bij de voorstelling van het UFC-gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Max Holloway. Hij vond er na afloop niet beter op dan in de catacomben een steekwagen naar een bus met UFC-vechters te gooien.

  De politie van New York kon de actie van McGregor niet smaken en startte een zoektocht naar de Ier. Die ging zich uiteindelijk zelf aangeven en werd ondervraagd over de incidenten. De 29-jarige McGregor werd ondertussen ook officieel aangeklaagd door de Staat New York.

  McGregor zal vrijdag voor de rechter verschijnen, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor "misdadige gedragingen" en geweldpleging. Het is niet duidelijk of McGregor al een advocaat in de arm heeft genomen.

  UFC-directeur White: "Meest verwerpelijke dat ik heb meegemaakt"

  Volgens een woordvoerder van de politie van New York raakte een passagier lichtgewond bij het incident. Het zou om de Amerikaanse vechter Michael Chiesa gaan. Die liet op Twitter weten dat hij zaterdag niet mag vechten van de New Yorkse commissie voor vechtsporten.

  UFC-directeur Dana White kan alvast niet lachen met de strapatsen van McGregor. "Iedereen is gechoqueerd. Dit is het meest verwerpelijke dat we ooit hebben meegemaakt in onze organisatie. Hij zal een schadevergoeding moeten betalen, voor zijn carrière is dit een zeer slechte zaak."

  Verlies van titel reden voor woede-uitbarsting?

  Het is voorlopig raden naar de reden van het agressieve gedrag van McGregor, maar mogelijk speelt het kwijtspelen van zijn wereldtitel bij de lichtgewichten een rol. McGregor werd in 2016 wereldkampioen na een kamp tegen Eddie Alvarez.

  Omdat hij sindsdien niet meer in de ring stond om zijn titel te verdedigen besloot de UFC donderdag om hem zijn titel af te nemen. De Rus Khabib Nurmagomedov en de Amerikaan Max Holloway mogen zaterdag in het Barclays Center uitmaken wie de nieuwe wereldkampioen bij de lichtgewichten wordt.

  De kans is groot dat McGregor de winnaar meteen zal uitdagen voor een gevecht, want de Ier gaf reeds aan weer te willen vechten in de MMA. McGregor kwam voor het laatst in actie in augustus vorig jaar tijdens de "Fight of the Century", waarin hij verloor van de bokser Floyd Mayweather.

  Losgeslagen McGregor gooit steekwagen naar bus met MMA-vechters