• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Keukeleire: "Zal moeilijk zijn om de Ronde op televisie te moeten volgen"

  Het voorjaar van Keukeleire is al afgelopen.

  Het voorjaar van Jens Keukeleire zit er al op door ziekte. "Het is een moeilijke week geweest", zegt hij. "Ik heb wel gezien dat Tiesj heel sterk rijdt en wat Terpstra getoond heeft in de E3 was heel knap", blikt hij vooruit naar de Ronde.

  Jens Keukeleire heeft noodgedwongen een streep getrokken onder zijn voorjaar. "Het is vorige week al een beetje begonnen", legt hij uit. "De eerste voortekenen heb ik al gevoeld in De Panne, waar ik het laatste uur helemaal leeg was. De dag nadien ben ik dan echt ziek geworden."

  "In eerste instantie dacht ik dat het gewoon een verkoudheid was, niets ernstigs. Maar in het weekend is het bergaf beginnen te gaan en heb ik koorts gekregen. Dat heeft geduurd tot dinsdag. Gisteren voelde ik me eindelijk wat beter."

  "Het is een moeilijke week geweest. Maar als renner kom je vaak zo'n dingen tegen. Ziekte en valpartijen horen er nu eenmaal bij. Ik heb me er relatief snel kunnen overheen zetten. Ik denk dat het wel moeilijker zal zijn als het koersdag is. De Ronde en Roubaix op televisie moeten volgen, dat zal moeilijk zijn."

  "Mogen Tiesj zeker verwachten in de finale zondag"

  Wie verwacht Keukeleire zondag in de finale? "Ik heb gezien dat Tiesj (Benoot) heel sterk rijdt. Hij geeft al heel het voorjaar een goede indruk. We mogen hem zeker verwachten in de finale."

  "Wat Terpstra getoond heeft in de E3, was ook heel sterk. Quick-Step kan sowieso met een paar jongens in de finale zitten. Het kan een nadeel zijn als ze tegen elkaar beginnen te koersen, maar ze zijn allemaal ernstig genoeg om dat niet te doen."

  "Ik reken ook Vanmarcke er sowieso bij. Van Avermaet? Hij heeft niet de uitslagen van vorig jaar, maar ik denk wel dat hij goed is. Jongens als Greg en Sagan zullen er altijd bij zijn in de finale", besluit Keukeleire.