• home
 • video
 • pas verschenen

  Panama, WK-tegenstander van België, krijgt flink pak rammel

  Panama kreeg in Luzern zes goals om de oren.

  Panama lijkt enkele maanden voor het WK nog wel wat werk te hebben. De tegenstander van de Rode Duivels heeft in een oefenpot een bolwassing gekregen van Zwitserland: 6-0. Tunesië, op het WK ook in de groep van België, versloeg Costa Rica met 1-0.

  De wedstrijd tegen Panama wordt op 18 juni de eerste WK-tegenstander van de Belgen, maar tegen Zwitserland bleek dat de Panamezen nog wel wat werk voor de boeg hebben. Bij de rust stonden ze al met 4-0 in het krijt.

  In de tweede helft was er wel beterschap en balbezit bij Panama, maar de Zwitsers deden er nog twee bij. Bij Panama kreeg Ricardo Avila (AA Gent) na de koffie de kans om zich te tonen.

  "Zwitserland was sneller, technisch sterker en op alle vlakken beter. Ze speelden heel erg goed. Het is beter dat dit nu gebeurt dan op het WK, maar het blijft erg pijnlijk", zegt de Panamese bondscoach Hernan Dario Gomez.

  Tunesië, in Rusland de tweede tegenstander van België, was wel succesvol in zijn oefeninterland tegen Costa Rica. Khazri maakte tien minuten voor de rust het enige doelpunt. Na het laatste fluitsignaal bestormden de Tunesische fans in Nice het veld.

  Zwitserland - Panama 6-0

  Doelpunten: 23' Dzemaili 1-0, 31' Xhaka 2-0 (pen), 33' Embolo 3-0, 39' Zuber 4-0, 49' Gavranovic 5-0, 68' Frei 6-0 

  Belangrijkste oefenmatchen
  RuslandFrankrijk1-3
  ZwitserlandPanama *6-0
  Tunesië *Costa Rica1-0
  DenemarkenChili0-0
  DuitslandBrazilië0-1
  PolenZuid-Korea3-2
  Engeland *Italië1-1
  ColombiaAustralië0-0
  SpanjeArgentinië6-1

  Wil u naar België-Panama?

  Sporza mag op 18 juni twee mensen naar Rusland sturen voor België-Panama. De wedstrijd is om 17u. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vervoer heen en terug. Alles is inbegrepen. U vertrekt 's ochtends naar Sotsji en keert de dag zelf nog terug naar België. Wat houdt u tegen?