• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chaos bij Lierse door staking: "Koper vraagt zich af: waar kom ik terecht?"

  De spelers van Lierse wachten al sinds februari op hun loon.

  Terwijl Lierse nog altijd onderhandelt met een overnemer, zijn de spelers in staking gegaan omdat ze al lang geen loon ontvingen. "Hopelijk staat er snel iemand op die hier een einde aan maakt."

  De spelers van Lierse hebben vandaag het werk neergelegd. Dirk Devos van spelersvakbond Sporta legt uit waarom. "Ten eerste zijn ze het beu dat de lonen opnieuw niet betaald zijn."

  "Ten tweede zijn ze kwaad dat de club meegedeeld heeft dat ze dicht bij een overname staan, maar dat dat niet waar blijkt te zijn. Of ze communiceren er niet meer over en dat frustreert de spelers."

  CEO Jan Van Elst reageert op Facebook. "We hebben als club wél eerlijk gecommuniceerd vandaag. Ik heb vorige week geen valse beloftes gemaakt. Ik heb gezegd: "Ik HOOP dat alles over het weekend getekend kan worden.""

  "De personen die met de overname bezig zijn, hebben ons laten weten dat de deal nog niet is afgesprongen. Er moeten nog enkele zaken worden uitgeklaard en reken nog steeds op de goeie afloop."

  Toch is de situatie bij Lierse precair. "De spelers van de A-kern zijn al sinds februari niet meer betaald en ze wachten al sinds juni op bepaalde vergoedingen. Spelers uit de beloftekern en het personeel kregen geen loon meer sinds december/januari en de jeugdtrainers kregen al sinds augustus geen salaris meer."

  "Overnemer kwaad? Nu weet hij tenminste dat de schulden oplopen"

  Volgens CEO Jan Van Elst kan de staking nefast zijn voor de overnamegesprekken. "De potentiële koper heeft me vanochtend nog een duidelijke boodschap gestuurd. De teleurstelling in de spelers is groot en hij vraagt zich af  in wat voor club hij zal terechtkomen."

  "Ik vind dat een ongeloofwaardig verhaal", zegt Dirk Devos van Sporta. "Contracten moeten nageleefd worden. Als dat niet gebeurt, is het logisch dat de andere partij reageert. Zeker als de communicatie uitblijft."

  "Deze hele situatie verschaft de overnemer bovendien extra info, want nu weet hij dat de schulden bij de club aan het oplopen zijn."

  Over één ding zijn alle partijen het eens: iedereen hoopt op een snelle oplossing voor het probleem. "Lierse is een traditieclub", zegt Devos. "Het zou heel slecht zijn als dit verkeerd zou aflopen. We hopen dat er mensen opstaan om hier een einde aan te maken."