• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman viert meteen feestje met LA FC: "Wat een actie van de Belg"

  Ciman houdt de 1-1 tegen.

  Los Angeles FC heeft zijn allereerste wedstrijd in de Amerikaanse competitie gewonnen. Aanvoerder Laurent Ciman had een belangrijk aandeel in de driepunter.

  Mooi debuut van Ciman

  In december 2017 stortte de wereld van Laurent Ciman in toen hij hoorde dat hij na enkele succesvolle - en vooral vanuit privé-oogpunt zeer bevredigende - jaren vanuit Montréal verplicht naar Los Angeles moest verhuizen.

  Los Angeles FC is een nieuwe club in de Major League Soccer (MLS) en had zich dankzij de "expansion draft" verzekerd van de diensten van Ciman. Ciman zag een oversteek niet zitten, omdat hij heel bewust voor Montréal gekozen had, omdat de zorg voor zijn autistische dochter er op een heel hoog peil staat.

  Maar intussen is de storm gaan liggen en heeft Ciman zich perfect geïntegreerd in LA. Meer nog: de club heeft haar allereerste wedstrijd meteen gewonnen. Op het veld van Seattle Sounders werd het 0-1, een knap doelpunt van de Uruguayaanse rijzende ster Diego Rossi.

  Laurent Ciman was aanvoerder van LA FC en hield het slot op de deur, samen met doelman Tyler Miller. Onze landgenoot belette met een mooi getimede sliding net voor de rust een tegendoelpunt voor Seattle. 

  De 0-1:

  Supporterstaferelen:

  Ciman belet tegendoelpunt: "Wat een actie van Laurent Ciman"

  LA FC schrijft geschiedenis:

  Andere tweets: