• home
 • video
 • pas verschenen

  "Fernando" Benoot: "Boonen zei dat hij geweend had, maar ik betwijfel het"

  Fernando Escartin en Tiesj Benoot juichen zelfs hetzelfde.

  Tiesj Benoot reed zich in een epische editie van de Strade Bianche de geschiedenisboeken in. Benoot bewees meteen ook dat je geen stijlfiguur op de fiets moet zijn om te winnen. "Als het maar vooruit gaat", tilt hij er zelf niet al te zwaar aan.

  3 maart 2018 staat voor eeuwig in het geheugen van Tiesj Benoot gegrift. "Het was een speciale dag, die de mensen nog lang zullen onthouden", beseft hij zelf.

  "Voor mij is de Strade Bianche een klassieker. Op de startlijst stonden alle toppers van het Vlaamse én Waalse werk, aangevuld met een paar ronderenners. Het is ook een van de mooiste erelijsten om je naam bij te kunnen zetten."

  Benoot werd een grote toekomst toegedicht toen hij in zijn eerste Ronde van Vlaanderen op zijn 21e al 5e werd. "Ze noemden mij al meteen de nieuwe Boonen of Cancellara. Het was moeilijk om die prestatie te bevestigen. Al vind ik dat ik de jaren erna wel steeds sterker ben geworden. Maar pas nu vertaalt zich dat in een uitslag."

  De "oude" Boonen is tegenwoordig raadgever bij Lotto-Soudal. Hij stuurde de "nieuwe" Boonen na zijn zege enkele berichten. Benoot: "Tom zei me dat hij geweend had, al betwijfel ik dat. Maar het is tof dat hij het volgt."

  "Ik weet dat ik niet de meest oogstrelende renner ben"

  Tiesj Benoot wordt door zijn stoempende stijl wel eens vergeleken met Briek Schotte, maar in de ploeg noemen ze hem dan weer schertsend Fernando, naar de Spaanse klimmer Fernando Escartin en zijn bijzondere rijstijl.

  "Ik kan daar wel mee lachen. Ik weet dat ik niet de meest oogstrelende renner ben, maar daar gaat het voor mij niet om. Als het maar vooruit gaat."

  VIDEO: Bekijk de reportage uit Sportweekend