• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Vandoorne tankt vertrouwen met 110 rondjes op laatste testdag

  Stoffel Vandoorne begon de dag op een nat circuit in Barcelona.

  Stoffel Vandoorne heeft de eerste F1-test van het seizoen met vertrouwen kunnen afsluiten. Hij kon 110 rondjes afwerken met zijn MCL33, een hemelsbreed verschil met vorig seizoen.

  De sneeuw in Barcelona strooide gisteren nog roet in het eten voor McLaren en Fernando Alonso, maar Stoffel Vandoorne had vandaag meer geluk. Het witte laagje was weggesmolten, waardoor onze landgenoot de regenbanden al eens kon testen.

  Rond de middag was het Catalaanse circuit helemaal opgedroogd, dus liet Vandoorne de hypersofts op zijn bolide monteren, goed om de topsnelheid uit de MCL33 te halen.

  Het leverde hem lang de snelste tijd (1'19"854) van de dag op, al reed hij wel als enige op de zachtste (en dus ook snelste) banden rond. Lewis Hamilton zette de tijd van Vandoorne nog scherper op de hardere medium-compounds. Laat er dan ook geen twijfel over bestaan wie favoriet is voor een nieuwe wereldtitel.

  Maar met 110 rondjes op de teller mag Vandoorne tevreden zijn over de eerste F1-test van het seizoen. Met de Renault-motor lijkt de bolide van McLaren een pak betrouwbaarder dan vorig jaar.

  Tweets: