• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De indrukwekkende bolides van het nieuwe F1-seizoen: van felgeel tot knalroze

  De oranje bolide van Vandoorne trekt veel aandacht.

  Over een kleine maand staat de eerste Formule 1-race van het seizoen op het menu. Deze week wacht de coureurs al een eerste grote uitdaging tijdens de de testdagen in Barcelona. Heel wat teams stelden afgelopen weken hun nieuwe bolides voor. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

  "Halo" is dé nieuwigheid

  De opvallendste nieuwigheid aan de auto's is dat de "halo" nu verplicht is. De internationale autosportfederatie FIA kondigde die maatregel vorig seizoen aan na de fatale crash van de Franse rijder Jules Bianchi. Die "halo" is een soort cockpitbeschermingssysteem, dat het hoofd van de rijders nog meer moet beschermen bij mogelijke crashes.

  De voorbije maanden werd er volop gesleuteld aan de nieuwe veiligheidsmaatregel. Mogelijke nadelen waren dat het zicht van de rijders beperkt zou worden en dat de auto meer zou wegen. De testdagen in Barcelona deze week lijken de ideale gelegenheid om de nieuwigheid te analyseren. Alvast na de eerste dag maakte er geen enkele rijder opmerkingen over het zicht.

  Een overzicht van de Formule 1-bolides voor 2018:

  Williams (Lance Stroll en Sergej Sirotkin)

  Red Bull Racing (Daniel Ricciardo en Max Verstappen)

  Ferrari (Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen)

  McLaren (Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne)

  Mercedes (Lewis Hamilton en Valtteri Bottas)

  Force India (Sergio Perez en Esteban Ocon)

  Renault (Nico Hülkenberg en Carlos Sainz)

  Toro Rosso (Pierre Gasly en Brendon Hartley)

  Haas F1 Team (Romain Grosjean en Kevin Magnussen)

  Sauber (Marcus Ericsson en Charles Leclerc)