• home
 • video
 • pas verschenen

  Vosté wordt 35e op de 1.000 meter na foutje: "Jammer"

  0 / 0
  Schaatser Mathias Vosté is in PyeongChang voorlaatste geworden op de 1.000 meter. Hij werd genekt door een vroeg foutje. "Ik kon me maar net rechthouden", zegt de Belg.

  Onze landgenoot Mathias Vosté moest op de 1.000 meter al als eerste in actie komen. Maar de race verliep niet zoals Vosté gehoopt had. In de tweede bocht maakte hij een klein foutje, waardoor hij maar ternauwernood rechtop kon blijven.

  Een goeie tijd zat er niet meer in en Vosté liet uiteindelijk 1'11"24 optekenen. Daarom finishte hij op de voorlaatste plaats. Alleen de Fin Koskela was langzamer.

  Vosté zat met gemengde gevoelens na zijn 1.000 meter. "Het is jammer dat zoiets net hier gebeurt. Ik kon me nog net rechthouden en verloor alle snelheid", vertelt de Belg.

  "Maar ik had hier ook net zo goed niet aan de start kunnen staan. Ik heb eigenlijk een kleine spierscheuring. Twee dagen geleden was het nog niet zeker dat ik zou kunnen schaatsen."

  Vosté blikt wel tevreden terug op zijn eerste Spelen. "Ik ben blij dat ik hier mocht staan en ik heb veel ervaring opgedaan. Ik heb allemaal persoonlijke records op een laaglandbaan gereden, behalve vandaag dan. Over 4 jaar wil ik er opnieuw bij zijn en dan niet om achteraan of in het midden te eindigen."