• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buck: "Als ik mijn trick wél had geland, zat de finale erin"

  Sebbe De Buck gaat twee keer neer bij de landing: "Balen!"

  Sebbe De Buck baalde na zijn mislukte kwalificatie van de big air. "Dit is het seizoen van de niet-gelande tricks." Stef Vandeweyer liet dan weer weten dat hij "trots is op wat hij getoond heeft".

  De Buck: "Balen"

  "Het niveau lag niet normaal hoog in onze reeks", stelde Sebbe De Buck vast. "Het is balen dat ik mijn sprong niet heb kunnen landen. Als dat wel was gelukt, was ik misschien bij die top 6 geweest. Het was in ieder geval een goeie beslissing om voor deze trick te gaan."

  "Ik had telkens een goed gevoel bij de afzet, maar in de lucht bleef ik hangen. Zo kwam ik net tekort. Ik weet nochtans dat ik het kan, want op de training gaat het perfect. Maar ik moet het neerzetten als het echt telt."

  "Mijn balans van de Spelen is niet zo goed. Ik had graag minstens één keer een trick kunnen landen. Dit is het seizoen van de niet-gelande tricks voor mij."

  Vandeweyer: "Blij dat ik deze ervaring heb kunnen opdoen"

  "Ondanks het hoge niveau heb ik toch alles gegeven", zegt de 18-jarige Stef Vandeweyer, die bij zijn 2e sprong dat pech had dat hij minutenlang moest wachten op een gunstige wind.

  "Ik houd een goed gevoel over aan mijn eerste Olympische Spelen. Ik ben trots op wat ik hier gedaan heb en ben blij dat ik deze ervaring heb kunnen opdoen. Ik moet gewoon blijven trainen op die moeilijke tricks, zodat ik het niveau van de toppers nog beter kan benaderen."