Ga naar de inhoud

Shiffrin opent haar rekening na Italiaans drama

 do 15 februari 2018 06:48
Shiffrin heeft haar eerste gouden medaille te pakken.
Mikaela Shiffrin (22) heeft de reuzenslalom bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse maakte in de tweede run haar kleine achterstand op de Italiaanse Manuela Mölgg goed. Mölgg tuimelde zelfs nog van de 1e naar de 8e plaats. Kim Vanreusel eindigde net in de top 40.

VIDEO: emoties bij Mikaela Shiffrin

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweede in de eerste run, eerste na de tweede run

De reuzenslalom is niet het allersterkste nummer van Mikaela Shiffrin, maar de 22-jarige Amerikaanse mikt in PyeongChang op 4 gouden medailles en begon uitstekend aan haar Zuid-Koreaanse missie.

Shiffrin liet in de eerste run de tweede tijd noteren, op zeer kleine afstand van de Italiaanse Manuela Mölgg. Andere favorieten zoals Viktoria Rebensburg, Tessa Worley en Frida Hansdotter lieten het afweten en mochten al min of meer een kruis maken over het podium.

Shiffrin beschikte over de beste papieren en zette na de tweede run de snelste totaaltijd neer, voor de verrassende Noorse Ragnhild Mowinckel. Alleen Manuela Mölgg kon Shiffrin nog van het goud houden, maar de Italiaanse kraakte volledig en zakte weg naar de 8e plaats.

Uitslag reuzenslalom (v)
1.Mikaela Shiffrin (VS)2'20"02
2.Ragnhild Mowinckel (Noo)op 0"39
3.Federica Birgnone (Ita)0"46
4.Viktoria Rebensburg (Dui)0"58
5.Marta Bassino (Ita)0"67
6.Frida Hansdotter (Zwe)1"03
7.Tessa Worley (Fra)1"04
8.Manuela Mölgg (Ita)1"18
12.Anna Veith (Oos)2"08
39.Kim Vanreusel12"75