• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Swings: "Twee keer 6e is mooi, maar je koopt er niets mee"

  0 / 0
  Na een moeizaam seizoen is Bart Swings met de goeie vorm naar Zuid-Korea afgereisd. Swings werd gisteren op de 1.500 meter 6e, hetzelfde resultaat als bij de 5.000 meter afgelopen weekend. "Een paar maand geleden hadden we dit zeker niet verwacht", reageert zijn coach.

  "Trage start? We hebben er al aan gewerkt"

  Bart Swings eiste gisteren weer een 6e plaats op. "Mijn start was te traag. Daar heb ik het laten liggen", reageerde de Belgische schaatser dinsdag. Jelle Spruyt, de coach van Swings, bevestigt bij Sporza. "Dat is al enkele jaren ons zwakke punt", klinkt het.

  "Bart is geen sprinter, maar kan wel snelle rondjes rijden. Zijn tijden waren even goed als de tweede op de 1.500 meter, maar hij verloor 6 tiende seconde op de tweede bij de start. Die moet je ergens terughalen, maar je komt er niet als je dezelfde ronden rijdt."

  "We hebben er al eens aan gewerkt, maar dat eiste zijn tol op de rondetijden. We wilden dus behouden waar we goed in zijn. Dan moet alles goed vallen, maar hier is iedereen in vorm en dan moet je je neerleggen bij de 6e plaats. We kunnen onszelf niets verwijten en zijn tevreden."

  "Een paar maanden geleden hadden we deze resultaten zeker niet verwacht"

  Bart Swings kende een matig seizoen, maar de hemel lijkt dus net op tijd op te klaren. "Bart was bij het begin van het seizoen uit de A-groep gevallen en dan verandert alles. Dat was toch zoeken."

  "Een paar maand geleden hadden we deze resultaten zeker niet verwacht. Bart heeft serieus gesukkeld met zijn knie en daardoor waren zijn resultaten niet super."

  "Hij wordt hier nu twee keer zesde. Dat is mooi, maar je koopt er niets mee. We willen nog wat opschuiven, graag in de goeie richting." Swings schaatst nog de 10.000 meter en de massastart.