• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nederlandse schaatsdominantie? Schaatsen zijn belangrijk vervoersmiddel"

  De Nederlanders reageren gevat.

  Nederland heeft de eerste ondernemingen in het schaatstoernooi helemaal naar zijn hand gezet. Oranje bezette het podium op de 3.000 meter bij de vrouwen en Sven Kramer pakte gisteren de olympische titel op de 5.000 meter. Bij NBC hebben ze daar een zeer opvallende verklaring voor.

  Tijdens de openingsceremonie voorspelde de verslaggeefster van de Amerikaanse zender NBC al dat Nederland het schaatstoernooi nog maar eens zou kunnen domineren.

  "Waarom ze zo goed in die sport zijn? Schaatsen zijn een belangrijk vervoersmiddel in een stad als Amsterdam, dat onder zeeniveau ligt. Er zijn gids ook veel grachten en die kunnen dichtvriezen", klinkt het bij de commentator.

  "Nederlanders hebben de schaatsen altijd gebruikt om elkaar te bereiken en om plezier te maken."

  De opvallende passage tijdens de openingsceremonie:

  Nederlanders reageren met humor: