• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische biatleten komen nooit in het stuk voor op de 10km sprint

  Michael Rösch werd 38e, Florent Claude 55e.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Michael Rösch werd 38e, Florent Claude 55e.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische biatleten hebben geen rol van betekenis gespeeld in de 10 kilometer sprint bij de mannen. Michael Rösch werd 38e, Florent Claude 55e. Het goud ging naar de Duitser Arnd Peiffer, die geen enkele keer miste.

  Michael Rösch, met Duitsland nog goud op de Spelen van Turijn in 2006, begon vrij aardig aan de 10km sprint. Na het liggend schieten, waarin hij foutloos bleef, was hij 20e.

  Het staand schieten ging Rösch minder goed af. Hij miste twee keer en zakte weg naar de 39e plaats. Hij maakte nog één plaats goed en werd uiteindelijk 38e.

  Florent Claude verging het nog minder goed. Hij miste al een eerste keer bij de eerste schietbeurt en deed daar een ronde later nog twee missers bij. De geboren Fransman zou uiteindelijk finishen als 55e.

  Het goud was voor de verrassende Duitser Arnd Peiffer, die geen enkele keer miste. Ook de Tsjech Michal Krcmar bleef foutloos, maar hij langlaufte iets minder snel. Het brons was voor de Italiaan Dominik Windisch. Topfavorieten Fourcade en Bø bleven onder de verwachtingen.

  Uitslag:

  1. Arnd Peiffer (Dui) in 23:38.8
  2. Michal Krcmar (Tsj) op 4.4
  3. Dominik Windisch (Ita) 7.7
  4. ulian Eberhard (Oos) 8.4
  5. Erlend Bjöntegaard (Nor) 17.4
  6. Benedickt Doll (Dui) 17.6
  7. Simon Schempp (Dui) 21.4
  8. Martin Fourcade (Fra) 22.1
  9. Serafin Wiestner (Zwi) 23.5
  10. Lukas Hofer (Ita) 31.0

        38. Michael Rösch (BEL) 1:30.6
        55. Florent Claude (BEL) 2:04.9

  Rösch: "Heel blij voor mijn ex-kamergenoot"

  Geen schitterende resultaten, maar toch was er vreugde in het Belgische kamp. "Ik ben ongelofelijk blij met de zege van Arnd Peiffer", reageerde Michael Rösch (38e).

  "Peiffer is mijn ex-kamergenoot (toen ze nog samen voor de Duitse ploeg uitkwamen). Zijn gouden medaille is vandaag belangrijker dan mijn wedstrijd. Zelf had ik op meer gehoopt. Morgen zal ik nog eens gas geven in de achtervolging."

  Florent Claude (55e) had meer oog voor zijn eigen prestatie: "Tijdens het schieten ben ik zwaar in de fout gegaan. Je kan 1 keer missen, maar 3 keer is echt te veel."

  "In het langlaufen was ik ook niet op mijn best. Ik had meer verwacht van deze wedstrijd. We moesten vrij lang wachten totdat we vandaag in actie kwamen (20.30u lokale tijd). Misschien heeft dat zijn invloed gehad op het resultaat. Morgen (achtervolging) en donderdag (20 km) krijg ik nieuwe kansen."

  Claude in actie: