• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert kleurt Ronde van Murcia, maar Sanchez wint

  Sanchez wint in Murcia.

  Luis Leon Sanchez heeft in eigen land de Ronde van Murcia gewonnen. De renner van Astana was in de finale sterker dan Alejandro Valverde. Philippe Gilbert kleurde de rit, maar strandde op de derde plaats. Vorig jaar won Valverde.

  Voor Gilbert was de Ronde van Murcia de eerste koers van het nieuwe seizoen. Hij toonde zich meteen door mee te zijn met een grote groep van ongeveer 40 renners. Op 110 kilometer voor de finish barstte de kopgroep uit elkaar op een beklimming van tweede categorie. Zes renners bleven over. Daarbij drie van Quick-Step Floors: Gilbert, Jungels en Serry.

  Op de laatste klim van de dag koos Gilbert voor een solo. Er restte nog 60 kilometer. Het was het signaal voor de andere teams om in de tegenaanval te gaan. Sanchez en Valverde dichtte de kloof met Gilbert en reden met hun twee naar de kop van de wedstrijd.

  In de straten van Murcia vloerde Sanchez zijn metgezel door in de laatste kilometer weg te rijden.