• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Biatleet Florent Claude: "Ik heb de capaciteiten voor een medaille"

  Florent Claude behaalde enkele goeie resultaten in de Wereldbeker.

  België maakt zijn debuut op de Winterspelen in het biatlon en meteen met twee biatleten. Florent Claude droomt een heel klein beetje van een medaille. "Als alles in de juiste plooi valt, dan is in een wedstrijd van één dag veel mogelijk", zegt Claude.

  Zondag maakt Florent Claude in de 10 kilometer sprint zijn debuut op de Winterspelen. Claude won voor Frankrijk WK-medailles bij de jeugd, maar door blessures kon hij niet helemaal doorbreken bij de grote jongens en verloor hij zijn plaats in de Franse ploeg.

  Hij vestigde zich in Malmédy en koos voor het Belgische biatlonproject. "Frankrijk is een van de toplanden in het biatlon en de keuze is er heel groot. Na mijn blessures was het Belgische project een gouden kans voor mij. Het is leuk om deel uit te maken van dat project en biatlon op de kaart te zetten in België."

  Video player inladen ...

  "Als alles in de juiste plooi valt, dan is er veel mogelijk"

  Sportief loopt het na zijn blessureleed goed voor Claude. "Ik heb nooit beter gepresteerd sinds ik op internationaal niveau uitkom", zegt de 26-jarige Claude. "Ik mis nog wel een echte topnotering om helemaal gelukkig te zijn, maar ik weet dat er nog maar weinig nodig is om de volgende stap te zetten."

  En in PyeongChang? "De Winterspelen zijn een speciaal evenement en er zijn altijd wel enkele favorieten die door de mand vallen. Als alles in de juiste plooi valt, dan is in een wedstrijd van één dag veel mogelijk."

  "Ik weet dat ik de capaciteiten heb om voor een medaille te gaan. Ik zeg niet dat een medaille mijn doel is. Ik zal mijn uiterste best doen en als ik top 10 of top 15 haal, dan zal ik tevreden zijn."

  "Mijn laatste trainingen op intensiteit waren prima. Maar iedereen piekt wel naar de Spelen en wil hier in zijn allerbeste conditie aan de start verschijnen. Ik zal snel weten waar ik sta." Claude start zondag 11 februari in de sprint over 10 kilometer.

  Programma/uitslagen Florent Claude
  nummerdaguitslaglink
  10 km sprintzondag 11 februari55e verslag 
  12,5 km achtervolgingmaandag 12 februari57e verslag 
  20 km individueeldonderdag 15 februari54everslag
  15 km massastartzondag 18 februari/