• home
 • video
 • pas verschenen

  De Knegt: "Interessant om Nederlandse wielerbond te sponsoren"

  Gerben de Knegt.

  0 / 0
  Op het WK in Valkenburg zijn er geen winstpremies voor de Nederlandse medaillewinnaars. "Het budget is er gewoon niet", zegt Gerben de Knegt, de Nederlandse bondscoach.

  De Knegt: "Toch mooi om op de broek van Mathieu te staan?"

  Als Mathieu van der Poel of Lars van der Haar straks de wereldtitel veroveren, zullen ze geen winstpremie krijgen van de Nederlandse wielerbond.

  "We hebben er gewoon het budget niet voor", legt Gerben de Knegt uit. "Maar als een Nederlander wereldkampioen wordt, verdient die persoon die winstpremie sowieso terug met zijn startgeld en salaris."

  "Ons budget wordt ieder jaar kleiner. Het lijkt me best interessant om de Nederlandse wielerbond te sponsoren. Zo kan je als sponsor gewoon op de broek staan van Mathieu van der Poel tijdens een EK of een WK."

  "Moeilijk om Nederlandse veldritploeg uit de grond te stampen"

  "Maar in Nederland is het heel moeilijk om dat idee van sponsoring verkocht te krijgen", zegt De Knegt. "In België leeft de cross meer dan in Nederland."

  "De Nederlanders kijken veel naar veldrijden, maar het is moeilijk om een commerciële veldritploeg van de grond te krijgen. Dat is wel een probleem."

  "Iedere goede Nederlandse renner of renster wordt in het veldrijden weggekaapt door een Belgische ploeg, want daar is het geld. Zo blijft het veldrijden een Belgische aangelegenheid."

  "1 of 2 commerciële Nederlandse veldritploegen zijn volgens mij de oplossing. En nu is het moment om te oogsten. Het WK vindt plaats in Nederland en met Mathieu van der Poel hebben we de grote publiekstrekker."

  Van der Poel: "Winstpremie is voor mij niet nodig"

  Topfavoriet Mathieu van der Poel reageerde ook kort op het ontbreken van winstpremies voor Nederlanders. "We hebben nog nooit winstpremies gekregen", zegt Van der Poel.

  "En ik heb daar ook nog nooit een probleem over gemaakt. Voor mij zijn die winstpremies ook niet nodig."