• home
 • video
 • pas verschenen

  Europese Formule 1-races beginnen voortaan om 15.10u

  De start in Francorchamp zal dit jaar om 15u10 gegeven worden.

  Liberty Media, de nieuwe organisator van de Formule 1, heeft aangekondigd dat de start van alle GP's voortaan om tien minuten over het uur zal zijn. De Europese manches en de Grote Prijs van Brazilië starten ook een uur later dan voorheen.

  "Verschillende zenders hebben de gewoonte om hun uitzending precies op het uur te starten en zo gaat de spanning van de minuten voor de Grote Prijs verloren", klinkt het bij Liberty Media. 

  Het startuur van alle manches wordt daarom met 10 minuten verlaat. Zo zullen de lichten niet langer bij het begin van het uur op groen springen, maar telkens om 10 minuten over het uur. "Door die extra minuten kunnen de kijkers van het volledige spektakel genieten."

  De races in Europa en Brazilië starten in 2018 bovendien 1 uur later dan voorheen. "Een studie heeft uitgewezen dat er dan een groter publiek beschikbaar is", luidt het.

  Voor de Grote Prijs van België wil dat zeggen dat het startuur verandert van 14u naar 15.10u. De race in Francorchamps wordt op 26 augustus gereden.

  Tweet: