• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions Boon en Charlier opgeroepen voor WK indoorhockey

  Tom Boon moet voor doelpunten zorgen op het WK indoorhockey.

  Alexandre de Chaffoy, de bondscoach van de Belgische indoorhockeymannen, heeft Tom Boon en Cédric Charlier opgeroepen voor het WK indoorhockey. Zij misten onlangs nog het EK in Antwerpen door een trainingskamp met de Red Lions.

  De Indoor Red Lions zullen op het WK in Berlijn een beroep kunnen doen op Tom Boon en Cédric Charlier. Bondscoach de Chaffoy nam beide spelers op in zijn selectie. Gauthier Boccard staat op de reservelijst. Het drietal miste onlangs nog het EK omdat ze met de Red Lions op trainingskamp waren in Nieuw-Zeeland.

  Op het WK zitten de Belgische indoorhockeymannen in poule B. Ze zullen het in de groepsfase opnemen tegen Oostenrijk, Rusland, Iran, Zwitserland en Zuid-Afrika. De 4 beste landen van de groep gaan door naar de kwartfinales.

  Het Wereldkampioenschap indoorhockey in Berlijn gaat op 7 februari van start. De finale staat wordt op 11 februari gespeeld.

  De Belgische selectie:

  Doelmannen: Jeremy Gucassoff (Racing), Matteo Gryspeerdt (Amicale Anderlecht)

  Veldspelers: Maxime Plennevaux (Polo de Barcelona/Spa), Tom Boon (Racing), Gilles Jacob (Namen), Cédric Charlier (Racing), Tanguy Zimmer (Namen), Tom Degroote (Namen), Gaëtan Dykmans (White Star), Thibault Cornillie (Racing), Pierre-Louis Maraite (Racing), Renaud Pangrazio (kap/Amicale Anderlecht)

  Reserven: Viktor Pokorny (Namen) en Gauthier Boccard (Waterloo Ducks)
   

  Tweet: