• home
 • video
 • pas verschenen

  Concurrenten Meylemans plots pak sneller: "Ze hebben verbetering gevonden"

  Kim Meylemans.

  0 / 0
  Na haar vijfde plek op het WK en enkele knappe prestaties in de Wereldbeker ziet skeletoni Kim Meylemans de concurrentie uitlopen. Het geheim ligt in de afstelling van de "runners", de ijzers onder de slee.

  In skeleton kan een honderdste van een seconde het verschil maken in de eindstand. Kim Meylemans heeft daarom als een bezetene gewerkt aan haar starttijd, "die nu bij de beste van de wereld hoort".

  Maar met de Winterspelen in het vooruitzicht heeft ze plots een probleem met haar materiaal. Of beter gezegd: de concurrentie heeft haar materiaal verbeterd, want toplanden als Duitsland zijn plots veel beter.

  "Zonder goed materiaal is de beste afdaling met de beste start niets waard", zegt Meylemans. "Je kan de runners, de ijzers onder de slee, bewerken om sneller te gaan. Er zijn duidelijk enkele landen die iets hebben gevonden dat mag binnen het reglement en hun runners veel sneller maakt."

  "Als ik zou weten wat het is, zou ik het ook gemakkelijk kunnen aanpassen. Maar de grote landen zullen hun geheim niet met ons delen."

  Bekijk hier de reportage van Sportweekend:

  Kim Meylemans was onlangs ook te gast in De Zevende Dag: