• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers: "Geen schande om te verliezen van de Japanners"

  Timmers zwemt vandaag ook nog de 50 en 200m vrije slag.

  Pieter Timmers is gisteren als 2e geëindigd tijdens de 100m vrije slag op de Swim Cup in Lausanne. Hij moest enkel de Japanner Katsumi Nakamura voorlaten. "Ik zwom iets trager dan vorige week op het EK, dus moet je tevreden zijn met een 2e plaats."

  De 29-jarige Timmers zwom op de 100m vrije slag 47"28. Hij moest enkel de Japanner Katsumi Nakamura (47"00) voorlaten. Vorige week scherpte Timmers op het EK in klein bad in Kopenhagen zijn Belgisch record op de 100m vrije slag nog aan tot 46"54, wat hem toen ook zilver opleverde. 

  "Gelukkig met de 2e plaats ben ik niet. Je wilt altijd voor de 1e plek gaan en ik dacht dat dat ook mogelijk was. Maar ik zwom iets trager dan vorige week op het EK, dan moet je wel tevreden zijn met de zilveren medaille", vertelt Timmers.

  "Het Japanse team is heel sterk hier. Ze komen net terug van hoogtestage in de Sierra Nevada. Ze hebben daar echt een boost van gekregen en winnen hier heel veel. Het is geen schande om daarvan te verliezen."

  Vandaag zwemt Timmers de 50 en 200m vrije slag. "Mijn focus lag meer op de 50m, maar nu heb ik ook de 2e tijd op de 200m, dus zal ik ook daar fel aan de bak moeten."

  "Nog vermoeid van het EK"

  Ook Kimberley Buys heeft haar 1e medaille in Lausanne te pakken. Ze werd 3e op de 50m vlinderslag. "Het was afwachten hoe ik het EK verwerkt zou hebben, maar blijkt dat er toch nog heel wat vermoeidheid in zit."

  Vandaag komt Buys nog in actie op de 50m vrije slag en de 100m vlinderslag. "Het is een leuke wedstrijd met een heel leuke sfeer. Natuurlijk wil ik hier nog winnen. Het zal wel een lastige wedstrijd worden aangezien de Japanse Rikako Ikee (die de 50m vlinderslag won) ook weer meedoet."

  Reactie Timmers:

  Video player inladen...

  Reactie Buys:

  Video player inladen...