• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmers: "Op mijn waarde geklopt, maar het knaagt dat het geen goud is"

  De slotdag van het EK zwemmen kortebaan heeft België nog twee medailles opgeleverd: Pieter Timmers pakte zilver op de 100 meter vrij, Fanny Lecluyse werd 3e op de 200 meter schoolslag. Hoe analyseren zijn hun finales?

  "Ik ben op mijn waarde geklopt"

  "Ik had op voorhand op 46"5 gemikt in de overtuiging dat dit voldoende zou zijn voor goud", verklaarde Timmers, die aantikte in 46"54 en zijn Belgisch record aanscherpte.

  "Ik heb ook geen fouten meer gemaakt en dus moet ik mij er bij neerleggen dat ik op dit moment niet sneller kan. Ik ben op mijn waarde geklopt, maar het blijft knagen dat het geen eerste gouden medaille is geworden. Op zich is zilver goed, maar in feite ben ik met niet minder tevreden dan goud."

  "Ik wilde echt goud na mijn zwemsessie gisteren. Maar als je bedenkt dat ik me heb ontfermd over de zieke Jutta (zijn dochtertje), dat ik griep en bronchitis kreeg drie weken voor het EK en dat ik vast zat in het vliegtuig en op de luchthaven twee dagen voor het kampioenschap, dan is dit een ongelooflijke prestatie! Natuurlijk kan ik hiermee niet ontgoocheld zijn", schreef Timmers nog op Instagram.

  Lecluyse: "Belgisch record was nog beter geweest"

  Ook Fanny Lecluyse eindigde op het podium. "Ik was niet te snel vertrokken en heb daarna stelselmatig kunnen versnellen", stelde Lecluyse. "Maar de laatste 30 meter waren loodzwaar."

  "Ik onthoud dit voor de toekomst. In ieder geval zorgt deze bronzen medaille ervoor dat mijn EK geslaagd is, hoewel een Belgisch record erbovenop nog beter was geweest. Maar ik ga me daar geen zorgen over maken."